Korv

Min dröm gick i uppfyllelse idag! Vi hade idrott och körde lite uppvärmning när vår lärare plötsligt sa att jag skulle berätta hur man leker korvkull. Jag tror jag är en av få som faktiskt tycker att leken är asball. Så min dag blev lyckad redan vid idrotten. Jag har ju förstås tjatat lite om just korvkull men det hör ju till. Leken går iallafall ut på att man ska hålla sig undan från några "kullare". Om man ändå blir kullad så ska man stanna på stället och säga ordet korv, så snabbt man kan. Korvkorvkorvkorv tills två andra kommer och ställer sig, en bakom och en framför. Och tillsammans ska man då säga korv med bröd. Hur häftig leken egentligen är märker man inte föränn man faktiskt lekt leken!

Nu tillbaka till gårdagen. Jag fick mycket fina saker och jag är helt nöjd. Mer om vad jag fått och så kommer senare i veckan.

iTunes

Nu ska jag ännu en gång dra upp ämnet iTunes! Jag vet faktiskt INGET possitivt med detta MYCKET sega program. Det funkar perfekt i en Mac men sen om man går över till en vanlig PC är det ett urkasst program. Synd nog är väl att det fortfarande inte finns någon annat bra anternativ när jag vill lägga till musik/videor till min iPod. Men fortfarande är det mycket irriterande när det tar närmare två timmar att lägga in ca 250 bilder. Så ännu en gång så hamnar iTunes på min lilla "disslista".

Vad tycker du om iTunes? En klar hiss eller en dålig diss?

Congratz

Nu grattar jag mig själv sådär lite smått. Men det måste man ju få göra? Nu hoppas jag bara på att min dag ska bli super

Bik Bok och Scorett

Bytte skorna jag fick till ett par andra. Sen så köpte jag även en tröja som var jätte billig och snygg!

Stan

Mina planer idag riktar sig åt stan. Jag ska nämligen byta ett par skor som jag fick som en tidig födelsedagspresent eftersom jag redan hade ett par exakt likadana. Sånt är ju synd ibland. Men när jag kommer hem kanske jag är ett par skor rikare!

Sen ska jag inte köpa så mycket annat eftersom jag fyller år på måndag. (ingen kan väl ha missat det nu?) Hihi, jag börjar vara lite tjatig... Men iallafall. Det blev inget firande av mig igår eftersom Alva olyckligtvis blev sjuk. Men sånt kan man ju inte rå för! Så jag tror det skulle bli på torsdag istället. Vi får ju påsklov då.

Igår räknade jag ut att jag inte kommer vara i skolan på en fredag förän den 23 April. För nästa fredag är vi lediga (2/4) Sen den 9/4 har vi lov, och sist så ska jag ta ledigt den 16/4 eftersom jag är i Malmö då. Så det blir en skön-fredags-månad i april.

Om Fyrtioniotimmarochtrettiominuter...

(Sorry för dålig bild men den är tagen med min gamla kamera)
...Så blir jag fjorton. Amazing!Monster

Skulle jag passa som en ond demon? :)

Fjällresa


Bild lånad HÄR

Idag på skolan fick vi se bilder på tidigare års fjällresor. Det är nämligen så att när skolan börjar om i augusti efter sommarlovet så får dom som vill i vår klass fara på en fjällresa till Hemavan. Vilket enligt mig låter som en grymt kul utmaning. Och ett roligt sätt att få lära känna dom i klassen ännu bättre! Sen efter vi fått se alla fina bilder från fjälltoppen och så, så finns det INGET alternativ som heter att stanna hemma! Näe, usch så fina naturbilder. Och vilken upplevelse?

Hallå det egentligen enda negativa jag kan komma på är att man inte får duscha. Vilket enligt mig inte spelar så stor roll eftersom INGEN kommer att ha tillgång till dusch. Sen så är det egentligen inget negativt att det kommer att bli jobbigt att gå en hel evighet med ca: 15 kg packning på ryggen. Men det är ju som vad det hela går ut på? Om det inte är jobbigt blir det ju ingen utmaning. Vilket gör det hela mycket tråkigare.

Jag tror jag är en "utmaningsmännsika" jag förstår inte varför jag älskar utmaningar. Men det är bara så kul att känna känslan man har när man klarat någonting man först inte trodde var möjligt! Näe, nu blir jag ytterst peppad på att bara packa väskan och fara ut och fjällvandra lite. Ibland tror jag att jag är en liten impulsmänniska. Men ibland så tar det evigheter att bestämma sig.

Jag tror jag måste avsluta inlägget här. För nu ska jag iväg till köket och baka vår Herman som jag väntat så länge på!


Beroendeframkallande

Har nu i flerat dagar suttit en stund varje dag och spelat Plants VS Zombies. Grymt beroendeframkallande spel. Jag tror jag skulle kunna sitta i timmar och spela! Det är iallafall ett spel där man ska odla plantor som ska skydda ditt hus från onda zombies. Man köper vapen som i början är små plantor som skjuter ärtor, sen måste man ju förstås köpa solrosor för att få ihop pengar. Sen eftersom spelet går kommer det starkare zombies, nya vapen och nya hinder för att det ska bli en utmaning att spela. Det är väl egentligen ett barnspel, men det är SJUKT kul när man gått upp i level. Prov spela spelet i en timme HÄR

Tuesday

Godmorgon alla! Jag vaknade tidigt idag eftersom jag ville hinna duscha. Så nu tog jag mig tid att blogga lite eftersom jag är så dålig på att uppdatera annars. Igår var faktiskt en riktigt bra dag, skolan gick bra, vädret var bra ( Tro det eller ej, men man blir gladare om det är bra väder! ) jag var glad, jag fick vara med mina kompisar. Ja, allt varväl rätt okej!

Jag lämnar detta inlägg med en bild från ett minne,

Pulka

Idag bär det av till Ok-backen aka Erikslidbacken för att åka pulka, madrass, bob skärtlapp eller vad som nu följer med. Det är fins väder här i skellefteå idag. Solen lyser för fullt det är 0-gradit i skuggan. Perfekt väder för en utedag. Senare efter vi varit och åkt ska jag på träning. Men det är inte lika intressant att veta eftersom jag gör det 4 gånger varje vecka.

Imorgon är den precis en vecka kvar tills jag fyller 14! Jag känner mig lite som ett litet barn som räknar ner från en månad innan.

Nyhet

 

Ni har väl lagt märke till den nya länken?


Taekwondo

-Jag strävar och försöker, men så fort jag ser den minsta glimt av framgång så glider jag tillbaka igen-

Inget gick egentligen bra på träningen idag. Vilket gör mig så frustrerad! Jag försökte verkligen idag men ändå gick det helt åt skogen. Jag gör samma gamla fel som jag gjort sen jag började taekwondo. Jag trodde verkligen att jag börjat få till det nu. Men det var förstås att ta ut vinsten i förväg. Jag gör allt för att peppa inför träningarna så jag ska kunna kicka ass på tävlingarna.

Nu är målet i mitt liv Malmö Open den 17 April jag ser verkligen VERKLIGEN fram emot det! Om allt blir som förra året så är jag mer än nöjd. (Även om jag fick oturen att åka 16 (32) timmar buss utan att få något motstånd) Men jag får hoppas på mer tur iår! Den är också den enda egentliga tävlingen för dom avancerade som jag skulle kunna följa på. (Dom som har rött bälte och uppåt kör Svenska cupen/SM) Så det är ju också en upplevelse! Sen att faktiskt tillbringa mer än en hel helg med Soo Shim. Det lär ju bli helt sjukt kul! Sen helgen efter Malmö är det Norrlands DM på hemmaplan. Som jag också peppar järnet till (För er med dålig humor och känner mig borde skratta åt det där) Så April blir en riktig tävlings månad för mig. Vilket då uppskattas.

Nog om taekwondo nu.

Förhäxad - Charmed

-Bilden är ritad av ingen mindre än mig-
Såg nyss att tv-serien "charmed" börjat om på tv. Jag kommer ihåg för ett par år sen då jag varje dag när jag kom hem från skolan slog på tv:n för att inte missa något avsnitt! Sen kom jag ihåg att vi lekte att vi var "the charmed sisters" Piper, Phoebe, Paige och Leo. Eftersom vi inte gillade Prue så fick hon inte vara med i våran lek.

Handling: I första säsongen återvänder Phoebe från New York på grund av systrarnas mormors död. Phoebe är den struliga och impulsiva yngsta systern. Prue, som är den äldsta och ansvarfulla systern blir inte glad. Det finns nämligen en gammal konflikt mellan Prue och Phoebe. Piper som är den mellersta systern fungerar som en mellanhand och får medla mellan sina systrar. Allt eftersom tiden går bygger de tre kvinnorna dock upp sina systerliga band igen och bor tillsammans i ett stort hus, The Halliwell Manor. Huset är byggt på en kraftpunkt och det innebär att om goda varelser bor där så får de extra god kraft. Likaså blir de om onda besitter huset, fast de får mer ond kraft istället för god, den kraften heter "the Nexus" Många demoner vill åt huset i syfte att stärka sin makt.

När Phoebe återvänder blir hon intresserad av vinden, som alltid varit låst, Pheoebe försöker öppna dörren utan framgång, när hon ger upp och är på väg ner igen så öppnar dörren sig av sig själv. När hon går in på vinden så hittar hon den magiska boken The Book of Shadows. Phoebe läser högt på första bladet i boken, hon vet inte att hon därmed åkallar systrarnas magiska krafter. Men de tre systrarna blir inte vilka häxor som helst, de blir The Charmed Ones.The Charmed Ones är de mäktigaste som kämpar på de godas sida, speciellt när de använder sig av The Power of Three. I huvudsak får man följa systrarna medan de slåss mot demoner och ondska samtidigt som de försöker leva ett normalt liv.

Leo är en hantverkare i säsong ett som Piper blir förälskad i. Men i slutet av säsongen får man veta att han är en whitelighter, en sorts skyddsängel för häxor. Dessa kallas även ledsagare. Leo och Piper gifter sig i säsong tre och får två barn, Wyatt och Chris (Christoffer är hans riktiga namn)längre fram i serien. I slutet av tredje säsongen dör Prue och detta leder till att Piper blir helt förkrossad. Paige, en syster som ingen visste fanns dyker helt plötsligt upp på Prues begravning. Systrarnas mamma hade ett hemligt förhållande med sin whitelighter och födde Paige i hemlighet. Alltså överlevde "The power of three" och "The Charmed Ones" återstod. Flera år har gått sist sedan händelsen och mycket har hänt. Piper fick två söner med Leo. Hon miste honom sedan till The angel of death. Men fick tillbaka honom efter den ultimata striden. Phoebe gifte sig med Coop och får barn, efter att ha dejtat många män + utplånat Cole. Paige gifter sig med Henry och de får tvillingar (tjejer) + en liten Henry, och de lever i ett (lite) komplicerat förhållande, men är lyckliga tillsammans.


Källa Wikipedia

Visste ni att...

Min iPod är pimpad? I julklapp av Pappa och Maria fick jag ett iPod skin med New Moon på. Jag har faktiskt inte visat er några bilder. Jag fick dock det inte förän i slutet på februari. Nu har jag nog en av världens coolast iPodar.
(klicka för större bilder)

Buenos días

Snart far jag i väg till skolan. Men innan dess tänkte jag uppdatera er lite! Idag ska vi med skolan på en teater hela eftermiddagen. Vilket är ett stort plus eftersom vi missar bild, engelska och MATTE. Lägg märke till MATTE. Och då slutar vi 20 minuter tidigare inne i stan. Så därför kommer min tid efter skolan till klockan 17. Spenderas inne i stan. Sen får jag skjuts hem utav mamma...
Se hur god min bärpaj ser ut. Det skulle inte vara illa och ha en såndär klar nu!

Left4Dead

Har nu suttit och spelat Left 4 Dead med Jessica sen jag kom hem från skolan. Riktigt kul! Jag kom på att det var länge sen vi spelade det eftersom 360:it gick sönder osv... Men sen så kom jag på det när jag for hem! Men nu har vi iallafall lyckats döda lite zombies. Men ett riktigt kul spel är det då! Helt värt att pröva. Det är dock lite läskigt... Men det gör inte så mycket!

Musik


Vad lyssnar ni på för musik? Det här är då mina "Just nu artister" skulle vara lite roligt att veta. Vem vet jag kanske hittar någon ny favorit artist jag kan nöta sönder låtar av! Haha så gör jag med praktiskt taget alla bra låtar! :)

Sjuk

Den rubriken syns inte så ofta på min blogg. Visst känner jag mig sjuk ibland med det är inget som egentligen är en sjukdom. Men dagen igår avslutades med magsjuka. Som faktiskt enligt mig är bland det värsta man kan få... Så dålig uppdatering den här helgen kommer ni få räkna med. Lovet kunde väl inte sluta bättre (Eller hur var det nu?)
Idag har jag legat i soffan och sett tv. Bland annat Oscarsgalan från tidigare i veckan.

Taggtråd


Nickelodeon

Sitter nu och tittar på barnprogram. Idag blir det stan för min del med Jessica och Maria. Sen vet jag inte vad som händer ikväll. Jonna och Alva är i Ammarnäs, jag som hade världens bästa plan för våran helg. Men det får vi ta en annan gång! Fick också veta igår att Moa, Alva och Jonna har planerat födelsedags firande för mig om två veckor. (Fredag den 26 Mars) Och jag kan berätta att jag blir grymt nyfiken...

Någon som är inresserad av en bokningskod till Dreamhack i skellefteå? Jag säljer den för 350:- (ord. 399:-)

This is what I live for

Fotade på Takwondon för någon vecka sen. Och nu har jag suttit och redigerat med nya redigeringar ett tag. Men här är iallafall en av bilderna. Bilden har jag åldrat men en gul ton, lagt till brus och fixat lite ränder i bilden. Jag har inte själv suttit och kommit på hur man ska göra allt utan jag har tagit hjälp av photoshop sidan Moderskeppet.se. Riktigt bra sida för folk som faktiskt vill bli duktiga snabbt! Bilden föreställer Fanny som sätter en dwitchagi på Johan. Lite cool actionbild med enligt mig, med en häftig redigering.

Träna eller inte, det är frågan...

Har ju tidigare i veckan berättat att det är extra träningar för dom i min taekwondo grupp under vissa dagar. Idag är en utav dom. Klockan två så är det träning för dom som vill och har tid. Men jag har inte riktigt bestämt mig än... Jag skulle hellre vilja hitta på något med mina vänner eftersom jag har en till träning ikväll. Men samtidigt så skulle det kännas skönt att få göra av med lite energi? Så nu är frågan, träna eller inte träna? Och Jennifer och bestämma sig kommer inte alltid så bra överens. Det slutar oftast med att jag tar ett snabbt val som jag sen ångrar.
Men jag hoppas på att allting löser sig i slutändan.

Min favoritlåt

Det här är jag och Jessicas låt. Lyssna och NJUTSitting home is boring

Har just kommit fram till att sitta hemma är inte det jag helst gör en lovkväll... Men det är försent för att hitta på något kul. Så jag kommer nog att försöka ta igen denna tråkiga kväll på de resterande dagarna av sportlovet. Frågan är nu bara hur jag ska göra imorgon. Mina alternativ är inte för allmänheten så de stannar mellan mig och dom det handlar om.
Om jag ska beskriva dagen idag så skulle jag säga lång och tråkig. Även om den haft sina ljusa punkter... Nu ska jag lägga mig i min säng och "tröst se tv" även om det mest troligt inte går något bra på tv. Synd nog är jag för lat för att koppla ihop datorn och tvn så jag kan se film eller en valfri tv-serie.
-Pingu är min vän-

When everything goes wrong someting have to go right

Efter timmars av tänkande har jag med min egen hjärna och lite hjälp från en sida fixat mitt arkiv! Jag är ytterst glad över att jag äntligen börjat förstå mig på hur "kodmallen" fungerar också. Som ni kanske sett så kom jag på hur man fixar till kommentarer länkningen osv. Men nu tror jag tillochmed att jag kommer få till Rubrikerna i menyn. Ännu ett problem löst lämnar inte mig jobblös. Nu ska jag också någon dag här ta tag i resten av min blogg. Men nu ikväll kan jag lägga mig med ett leende på läpparna.

Hiss eller diss på nya arkiv länkarna?

HemmaDå var jag henna från Storklinten för den här gången. Jag hade då kul även om det praktiskt taget bara var vi där. Vilket har sina bra och dåliga delar. Men slipper kö, men det känns så tomt. Har nu ett tag lagt in lite bilder på datorn från t ex: Night Flight och Kåbdalis.

Nu har jag sen ett tag sen duschat och gjort mig klar för kvällen. Så när jag känner mig trött så lägger jag mig ner, stänger av tv:n och lägger bort datorn. Vilket är ganska enkelt! Imorgon bär det av till pappa igen.

Har nu inget mer att berätta.


Träning → Mer träning

Fick veta igår av Mia (Min taekwondo tränare) att nu under lovet så ska dom som vill få träna extra. Så igår kväll fick jag ett sms om att det skulle vara en träning imorn (Alltså idag) klockan 12. Jag tänkte men det är ju bra då kan jag ju hinna hitta på något annat också...
Men nu kommer det lite jobbiga. Jag vaknade av mitt alarm 7 i morse som jag då glömt att stänga av. Men eftersom jag var trött så kunde jag somna om. Senare så vaknade jag runt tio och tänkte bara stänga ögonen ett liitet tag till. Men det hela slutade med att jag i panik vaknade klockan 11.40 idag... Då hade jag 20 minuter på mig att bädda sängen, klä på mig, packa taekwondo kläder, äta och hinna komma till själva träningen. Jag sprang helt hysteriskt runt i huset och packade medans jag slängde i mig två mackor. Men jag kom mes två minuters marginal till träningen.... Det kallas skicklighet!
Sen så har jag ju faktiskt en till ordenaireträning idag också. (Som jag nyss kom hem från) som jag också höll på att komma sen till. Näe, usch vad jag har stressat idag! Men snart gäller duschen och sen är det sängen. För imorgon far vi nämligen från Skellefteå runt klockan 08.00 på morgonen. Sen är det några timmars bilresa för en dags resa till Storklinten ( Nej inte Storklina ). Där vi som sagt var förra påsklovet. (Tänk att det REDAN gått snart ett år sen dess?) Så imorgon lär ni inte få höra mycket utav mig här på bloggen! Men sen så ska jag ta mig i skjortan och börja uppdatera.Bilkälla storklinten.seI need YOU

Som på bilden ovan vill jag lägga upp mitt Arkiv. Har länge exprimenterat men jag får det inte speciellt snyggt... Så nu undrar jag om någon av mina läsare vet hur man gör och faktiskt är snäll nog att hjälpa mig. Så om du sitter inne på denna hemlighet så skulle jag verkligen uppskatta om du kunde lämna en kommentar. Sen om du inte orkar förklara just i en kommentar kan vi ta det sen. I begging you to help!!!

Slalom

Efter närmare fyra åk så blev det att fara hem igen. Min lillasyster Elina krockade nämligen ihop med en annan tjej i backen. Vilket slutade med att första hjälpen fick komma och dra ner min syster i en pulka. Sen blev det att åka in till akuten för att rönka armen på henne. Det var lite läskigt eftersom hon var så ledsen, och jag hatar att se folk gråta. Men nu gäller gips i tre veckor för min syster.
Det var vår långa slalom stund idag. Men som tur är, är att vi fortfarande kanske ska på vår dagstripp till Storklinten. Men det beror på om mamma orkar köra. Det är allt som är planerat i veckan. Redan på onsdag bär det av till pappa men det blir nog kul!
Visste ni att imorgon är det endast TRE veckor kvar till jag blir fjorton?

Bygdsilium

Idag så bär det av till bygdsilium för att åka skidor. Det får också bli min träning för idag eftersom vi inte lär vara hemma innan 15.30. Men det får jag ta! Det är ju trots allt sportlov... Sen ikväll hoppas jag att jag kan hitta någon som vill hitta på något. Har inget planerat än men... Nu ska jag klä mig, men som vanligt tar jag med kameran så det kanske kommer lite foton sen. Har ju bilder sen tidigare ocjkså!

Har bara en sak att berätta...

...om ganska exakt tre och en halv timme så har jag sportlov! Finns det något mer fantastiskt i mitt liv just nu? sen att det är Night Flight ikväll gör hela början på lovet. Sen börjar jag inte skolan föränn om en timme heller för den delen! Så nu ska jag i en timme  klä på mig. Men med min 100% underbara (Host) beslutsångest så kan det nästan ta en hel timme att bestämma kläder...
Det syns då att det snart är sportlov. Ute ser jag solen och hör fåglar kvittra. Det blir lite vårkänsla över det hela, även om jag själv vet att det är fortfarande kvar ett tag innan våren kommer till stan. Men det ger mig hopp om att det är sommar "snart". Frågan är väl varför jag sitter här och skriver om vädret? Hmm... Det ska jag nog fundera på tills nästa gång jag tar mig tid att skriva på bloggen!

Dreamhack


Kollade nyss min mejl och upptäckte då att jag hade vunnit 2 stycken biljetter till dreamhack i skellefteå. jag var nämligen med på en tävling på apberget. Hur tur får man ha? Det var ju inte precis så att jag var med på något seriöst sätt utan det var mer. "Oj en tävling, den är jag med i"
Men lite coolt får ni erkänna att det är? Sen så har jag inte bestämt mig om jag ska fara dit och spela eller sälja dom till någon... Hmm... men det får jag bestämma mig för en annan dag för nu ska jag sova!

Peppa Night Flight

Nu i veckan har jag haft fullt upp! Imorgon är det Night Flight som gäller. I tisdags var det kåbdalis och igår var det att vara med Jonna som var planerat. Det finns alltid orsaker till varför jag inte bloggar... ikväll är det träning och sen är det bara allmänt slapp! Sen imorgon så ska jag kliva upp vara mina två lektioner i skolan och sen ska jag hem och fixa mig inför kvällen. Usch, jag hatar att bestämma mig för vilka kläder och vilka frisyrer jag ska ha...
Jag har liiite beslutsångest... Men jag tror min outfit kommer att bestå av tights-shorts-linne-night flight tshirt. kameran kommer nog att följa med under kvällen även om bilderna i mörker bli i B-kvalla...
Nu ska jag packa mina saker och lata mig framför tv:n.
Världens bästa ko - Bernad ♥

Onsdag

Varför finns tidiga mornar egentligen? Jag tycker nästan synd om mig själv nu när jag sitter här och äter frukost. Jag är så grymt trött efter igår (Dagen i Kåbdalis) Så jag skulle vilja spränga skolan för att slipa gå i den. Sen vad som inte gör det bättre är att vi har idrott som första lektion idag på morgonen... Näe, usch. Men nu ska jag äta upp min frukost och sen klä på mig!

Möblerat om

Jag och Jessica möblerade nyss om  i vårt nu mycket vackra rum! Det jobbigaste med vår ommöblering var nog att få upp den övre delen av vår våningsäng. Vi har ju faktiskt ett tag "delat" på vår säng ( Vi tog ner överdelen ) Men nu bestämde vi oss för att sätta tillbaka den för att få mer plats. Men fint blev det. Ni kan få bilder vid senare tillfälle. För nu ska jag nämligen försöka få med Jessica till Söder sen är jag upptagen HELA kvällen. Även om jag egentligen borde gå och lägga mig runt klockan åtta eftersom jag ligger lite efter med sovandet. Men det får jag fixa en annan dag!

Imorgon blir det att stiga upp klockan sex på morgonen... Inga glädje hopp här inte, inte heller de närmare fyra timmar som ska spenderas i en buss mest troligt UTAN Moa och Jonna. Dumt utav skolan enligt mig. Men eftersom jag och Jonna sprang runt hela skolan idag för att söka efter någon som hade ansvaret för hur bussarna var imorgon så kanske vi har en chans att få åka i samma buss! Jag tar med kameran så jag kan uppdatera er med massa men mest troligt inte så vackra bilder. Men det blir nog bra!Bild från Storklinten i April 2009