Episode 8 | Garderobs rensning

Det var ett tag sen. Men nu är det dax för en ny Gärda Lisa video!

Fjällen 2010

Jag måste ju berätta lite om min vecka. Först vill jag bara säga att jag har haft otroligt kul! Även om jag absolut inte gillade att gå, sova i tält eller att göra egen mat. Men jag har inte haft så kul med min klass som när vi spårade i tälten och som när sov på vandrarhem sista natten. Jag ska inte ge er massa detaljer för ni kommer ändå inte tycka att det är kul. Men en bild kan ni få. För jag måste erkänna att allt var värt det bara när man fick se naturen. Och nej. Jag är ingen skogsmänniska. Jag saknade civilisationen varje minut. Men det var helt klart fina vyer!

I can't say i'm sorry!

Jennifer är hemma, skolan har börjat, jag har saknat mina vänner och det känns som om jag inte använt en dator på ett halvår. Nu bär det av till Söder med Jonna. Jag inviger väl skolan så. För Söder hör ihop med skolan. Ni får höra om mitt livs äventyr sen. Det var inte en överdrift eller så...

Fjällresa

Imorgon bär det av till Hemavan för fjällvandring. Så under veckan kommer uppdateringen vara lika vanlig som flygande grisar. Men ni får helt enkelt bara överleva tills i helgen utan eran Fennfer. Och om ni ändå får sådan abstinens av min blogg kan ni ju bara läsa lite i arkivet. (Skämt åsido) Önska mig lycka till. Ska upp före tuppen imorgon för att dra mig till busstationen. Det är rätt deprimerande att behöva stiga upp klockan halv fem på morgonen. Men resan kommer att bli kul. Kanske vissa stunder lite jobbig, tråkig och lång. Men eftersom jag gillar att se saker positivt så kommer det att gå prima ballerina! Men jag måste ändå erkänna att jag kommer att sakna mina saker! Min dator kommer jag att lämna på hemmaplan, min iPod kommer förmodligen ta slut batteri eftersom det är min enda vän jag kan använda där uppe, min mobil kommer vara utan teckning och mina verkliga vänner är hemma och i skolan. Vilken också betyder att när jag faktiskt får teckning på mobilen kanske de ändå inte kommer att svara för att de sitter på en långtråkig lektion! Ja livet är allt roligt ibland!
Här får ni en ytterst vacker bild på mig som ni gärna får stirra på ända fram till i helgen!


Ha' det goodiegoodie!

Positivt och negativt

Några punkter som jag tänkt genom. Det finns alltid positiva och negativa saker om allting.
- Man känner sig helt klart sämst. Man är alltså helt omgiven av Sveriges elit.
- Vi tränar mycket tekniker som jag inte har gjort på vad som känns som en evighet.
- Det är träning praktiskt varje dag i veckan.

+ Men vet att man lär sig någonting varje träning.
+ Man kan titta på hur de som är bättre än en själv gör. Vilket gör att träningen ger mer.
+ Man blir mer grym. Man lär sig det mesta den hårda vägen. (Hårda, snabba sparkar mot huvudet)
+ Självförtroendet växer även om man inte är bäst. Bara känslan av att träna med eliten gör att man växer!

Chewing gum

3 för 30! Jennifer ♥ Tuggummi

Dagens hiss

Min lillasyster har skaffat sig en blogg. Hiss på det. Så till Elina. Du har blivit länkad i i din älskade systers blogg ♥

Just because I can

Har suttit och läst genom mitt arkiv idag. Från början till slut.
http://lifeaboutfennfer.blogg.se/2009/august/matchen.html#comment
http://lifeaboutfennfer.blogg.se/2010/april/hur-det-faktiskt-gick.html#comment
http://lifeaboutfennfer.blogg.se/2010/april/growing-up-1.html#comment
http://lifeaboutfennfer.blogg.se/2009/july/itunes-sux.html#comment
Några läsvärda inlägg ifall ni har lite att göra.

HaHaHaHahaahhaA, It's funny!

Min humor gör livet till en fest!

I just wanna know


Ja, jag är stördVarför? Varför? Varför?

Det finns några saker som jag verkligen stör mig på med Sverige. Eller ja, i alla fall så är det såhär i den lila staden jag bor i. Jag är en sån person som kommer ihåg detaljer. Jag har små jobbiga saker jag stör mig på.
Okej, varför inte bara börja rakt av nu då!

1. Varför ska man inte kunna en varm sommardag ta på sig ett par shorts och en sport bh och fara ut och springa? Folk tittar på än som om man sprang helt naken. Jag stör mig på att nakenhet är så fult. För skulle inte du bli lite förvånad om någon gick på stan i bikini? Jo, självklart. Det skulle jag bli själv! Men varför är det så egentligen? För det är ju inte så att det aldrig är varmt nog eller liknande. För det är ju faktiskt varmt i Sverige om sommaren! Så varför ska man då lära sig att det inte är okej att vara "halv naken" på sommaren. Så fort man lämnar norden och beger sig ut i världen så är det helt annorlunda.

2. Ordet fjortis. Åh, det här är jag nog inte ensam om att tycka. För nu för tiden. I alla fall i Skellefteå. Här finns det fjortisar och fjortisar. Dom som är fjortisar, de är de tjejer och killar som faktiskt är vad en fjortis var från början. Sen kommer vi till fjortisarna. Dom är vanliga tonåringar. (för det mesta tjejer) Som är precis som en vanlig tonåring är. Det är helt enkelt inte lätt att leva längre! För om jag bryr mig det minsta om mitt utseende, då blir jag fjortis. Om jag vill ha blont hår är jag fjortis. Om jag vill ha brunt hår är jag fjortis. Om jag vill färga håret överhuvud taget är jag fjortis. Om jag föredrar tights och jeans istället för mjukisar, är jag fjortis. Om jag använder en push-up bh är jag fjortis. Har jag en blogg är jag fjortis. Tycker jag inte speciellt mycket om skolan är jag fjortis. Har jag en kamera är jag fjortis. Har jag ett par string trosor är jag fjortis. Använder jag mascara är jag fjortis. Tycker jag att smink över huvud taget är fint är jag fjortis. Har jag någon grund till en attityd är jag fjortis. Har jag en bild på mig själv som jag tycker är fin är jag fjortis. Har jag någonsin tagit en bild på mig själv är jag fjortis. Ja, okej. Listan är oändlig. Men jag drog upp samma sak med Jonna och Moa igår. Jag uppfattade det som om dom också höll med mig. Och ja, jag har också redan förutsett att folk kommer att sitta framför sina datorer och kommentera detta inlägg med att jag är en fjortis. Wow, vilken fantasi. För okej. Jag bryr mig inte ett skit om någon helt utomstående skulle komma fram till mig och kalla mig fjortis. (hah, ännu en sak som folk kan kalla en fjortis för. Att jag helt enkelt inte bryr mig) Men ja, jag skulle inte bry mig överhuvud taget. Jag kanske skulle grubbla på saken i någon minut. Sen skulle jag skratta högt. Men sen när det gäller folk i ens närhet. Om mina vänner kanske skulle komma fram till mig och seriöst säga: "Jennifer, du är en jävla äcklig fjortis" Ja, då skulle jag faktiskt ta åt mig! Men vad som egentligen stör mig är att ALLA ska kalla varann fjortis. Så kolla nu nedanstående lista alla Skellefteå-bor.

Har någonsin tagit en bild på dig själv?
har du som tjej använt en tröja/linne som har uringning?
Har du använt mascara på skolan?
Har du någongång i ditt liv sagt att du hatar/inte gillar skolan?
Har du en blogg?
Har du blivit kallad fjortis?
Har du vänner som du skrivit <3 till?

Om nu ni har någon av ovanstående punkter som stämmer på er. Så ja, i Skellefteå kommun är du en fjortis! Och nej. Jag försvarar mig inte mot något. För det är bara tre personer som på riktigt kommit fram till mig och seriöst kallat mig fjortis. Jag är bara grymt less på att jag ser så ofta personer som kommenterar fjortis till praktiskt taget ALLT!

3. Självklart finns det en tredje punkt med vad jag inte gillar med små städer. (Och ja, i jämförelse med världen är även, Stockholm, Malmö och Göteborg SMÅ städer) Det är i alla fall att det är så fel att prata/hälsa med någon du inte känner. För ja, i alla fall 80% ( Jag drog en vad jag tyckte lät rimlig siffra ur huvudet) av alla människor i Skellefteå skulle bli förvånade om någon helt okänd till exempel skulle komma och sätta sig bredvid dig på bussen när det finns andra lediga platser. Jag tycket att det är som dåligt. Folk kan prata med äcklad röst om någon helt okänd har satt sig själv bredvid någon annan. Men varför ska det vara konstigt. Det är ju som bara ett sett att visa att man är trevlig. Sen blir folk tveksamma om man bara får för sig att man vill hälsa på de man möter på gatan. Då undrar ju man direkt vem det där var. För det måste ju vara någon du känner. Eller?  Nja, inte enligt mig i alla fall. Jag skulle utan tvekan kunna hälsa på någon jag inte känner. Och av att jag bara har tråkigt och vill ha sällskap sätta mig bredvid någon okänd på bussen.

Med det här inlägget menar jag inte att jag vill på något sätt försvara mig. Men det känns som om det är meningen att man ska stanna inne hela sitt liv. Det är inte okej att lära känna nya. Du får inte på något sätt visa att du har varken rumpa eller bröst. Smink är 100% onödigt. Du ska klä dig som en tattare från gatan. Ingen får sticka ut. Alla ska bara låta håret växa och livet rinna iväg. Det är inte okej att visa nakenhet på något sätt. Även om solen steker i 30°c så ska du bära långärmat och långbyxor. Helst ska du inte ha några åsikter om saker och ting. Du ska inte ha bästa vänner. För alla är lika värda. Tänkte bara ännu en gång säga att det är bara slöseri med tid att lägga ut energi på att döma folk efter utseendet eller efter vilka sorts kläder folk använder. Det är ännu mer onödigt att lägga ner din energi med att snacka skit om det här inlägget. För jag räknar med att jag kommer att få kommentarer om att jag är världens fjortis efter jag publicerat detta inlägg. Men det gör mig ingen skillnad. För jag har fått fram det jag vill säga. Och till alla er som läst detta inlägg. Grattis!

Jumping power!

Sommarkänsla på bilderna. Riktigt snygga bilder kan jag lova att det finns!

Ironi

Hade köpt mig ett par svart solbrillor just innan sommaren började. Sen lyckades jag slarva bort dom under studenten dagen när jag var på stan. Så självklart trodde jag väl att jag glömt mina stackars älsklingar i ett provrum. När det senare blev soligare väder och festivalen drog igång så bestämde jag mig för att köpa ett par nya. Dom HÄR. Men självklart så var dom trasiga. Så när jag kom för att byta dom så var dom också självklart slut. Så jag sökte runt hela stan tills jag hittade mig ett par liknande. Tredje gången gillt. Eller? Under tiden tänkte jag lite för mig själv att jag självklart kommer att hitta dom första bara för att jag köper nya. Och nu kommer jag till saken, idag på träningen så drar jag upp mina svarta armbågsskydd. Och tror ni inte då att jag hittar brillorna? Självklart! Visst det var ju kul att jag hittade dom. Men det är som lite ironiskt att jag far och köper nya, sen kommer de gamla fram. Och dessutom på ett ställe jag redan sökt på. Dom hade bara fastnat i armbågsskydden som var det enda skyddet som jag INTE hade tagit ur väskan under uppehållet från taekwondon.

Vem är jag egentligen?

Jennifer goes Pippi Långstrump. Som ni kanske vet så kallar en del av mina vänner mig Pippi. Eftersom jag har mycket fräknar (syns inte så bra på bilden men), och förr så hade jag rödbrunt hår, som ofta var uppsatt i flätor. Men med det här hoppas jag att alla ni som läser detta kan få er ett litet skratt.
Men lite gullig är jag väl som Pippi?

UPDATE: Insåg att ganska många inte ser att det är jag på bilden. Hah, men det är mitt ansikte på Pippis kropp ;)

Saker man måste göra på sommaren


I don't want to get back there. But I still kind of miss it.


Jag känner mig: Snygg, sexig och helt fabulous!

Fick en hatt idag, av två av mina vänner. Jag tror bestämt att snyggare hatt har jorden aldrig skådat! Och det är en stor sak. Att en liten lila-rutig hatt med paljetter kan ta en sån vinst var nästan helt omöjligt tills denna lilla skönhet hamnade hos mig! Det gör nästan ont i ögonen att titta på något så snyggt.

"My own kind of heroin"

Music is the answer. Love and trust. Faith and hope. Everything feels better.

Bildlös

Känner mig ensam. Jag har inga nya bilder tyvärr. Det känns för tråkigt att blogga utan. (Och ja, jag är inte dum. Jag vet att jag bloggar nu utan bild)

Never forget, always remember


Tre små brudar

Tre söta tjejer påväg ner i älven.

Run Jennifer, Run!!!

Mina nya löparskor som jag fick förra veckan, rosa fina och mycket sköna. Även om jag just nu hatar dom eftersom jag har fått skavsår av dom. Men det börjar bli bra, var faktiskt ute och sprang i dom idag.
Sweeeeeetiepie!

I look at my self and feel pretty

Färg eller svartvit?

Själv tycker jag färg. Jag måste nu också få erkänna att jag älskar den bildserien som bilden hör till. Det blir som en liten ego-boost som många kallar det. Bilderna är fina, jag ser glad ut och dom är i bra kvalité och då enkla att redigera. Många tror säkert nu att jag är världens mest egotrippade tjej. Men nu vill jag fråga varför det är så negativt att trivas med sig själv. Dagligen får jag höra folk som verkar tycka att det är negativt att en annan person har bra självkänsla. Själv så gör det mig bara glad. Jag kan titta på mig själv och vara stolt för den jag är. Jag kan lägga ut bilder på min blogg där jag är personen som står framför kameran och inte bakom. Jag klarar mig lätt utan smink och jag gör inget speciellt med mitt hår. Är det verkligen så negativt att ha bra självförtroende? Skulle uppskatta svar på frågan. För jag tror att det finns fler som håller med mig.

Check it out!

Fixade lite i designen. Så om ni nu inte ser att headern har blivit rundad måste ni klicka F5 och kolla in nyheten!

Don't tell me what to look like

Svart linne - H&M | Blommig kjol - Åhléns

Cheeky monkeys makes me happy

Kollade runt på Youtube efter någon ny låt då jag helt plötsligt få syn på dessa små filurer. De får mig verkligen att bli glad. Dom sprider som glädje. Och det förvånar mig att dom är så unga men samtidigt så har de mer talang än vad jag någonsin kommer att få. Look and enjoy!

Ouch! It hurts...

Såhär vackra är mina fötter efter att ha invigt mina nya löparskor. Vi har tyvärr inga skavsårs plåster hemma så jag fick linda om mina fötter med allt möjligt som jag kunde hitta hemma. Det som är mest negativt är att jag har lite problem med att använda skor just nu. Men med tre lager plåster av olika slag kanske det ska funka. Men idag blev det ingen löpning utan träningspasset slutade med att jag körde styrka istället.

Kossan är min vän

Min nya bästa vän kom hem från stan förra veckan ♥

I'M THE KING OF THE WOLRD!

.

Jag har lite Titanic känsla i mig. Kom nyss hem från allra käraste Moa. Vi var och badade sen for vi hem till henne och såg lite "Titanic" och friidrott. Jag har nog någon liten "thing" för just Titanic. Jag vet inte hur många gånger jag sett den tre timmar och 14 minuter långa filmen. Även om jag vet att det slutar med en tår och lite snyftningar. Även om jag vet att han kommer att dö. Även fast jag är väl medveten om hur hela filmen går så ser jag den gång på gång! Jag kan dessutom en hel del repliker också!

Jag kommer ihåg efter den första gången jag sett Titanic och om hur jag och Fanny alltid när vi var och badade lekte Titanic historien. Vi turades om att vara, Fabrizio, Rose, Jack och en hel den andra shommar (Personer på familjens eget lilla språk) Hah, det är alltid roligt med bra minnen!