Blondin VS brunett - För andra gången

 

Slängde nyss ihop en liten snabb illustration om hur jag skulle se ut i brunt/blont hår. Vänster bilden är tagen i somras och det får stå för den blonda sidan. Sen drog jag bara på en brunlager mask för att se hur jag skulle kunna se ut i brunt hår. Men nu ber jag er att rösta. För jag funderar på att färga håret igen. Jag har en blondering hemma men jag vet inte om jag vill använda den... Nu kommer alternativen som ni kan rösta på:

1. Blondin

2. Brunett

3. Samma som jag har.

Snälla, nu ber jag er rösta. vad skulle passa bäst på mig?


I'm Happy

Från ett program på min iPod.

Malmö 2010

Jonna | Alva | Moa - På en kinaresturang i Malmö

En rolig händelse, första kvällen ett minne som varar länge! Sitter nu här och drömmer mig bort till värmen som vi möttes av när vi kom ner till Malmö förra helgen. Kollade då också genom lite bilder... Och där bland dom hittade jag denna. Varje gång jag ser det skrattar jag lite för mig själv. Vi sot nämligen bakom en kort svängdörr utanför toaletterna och skojade på. När vi sen lämnade minirummet så kom vi på att dom flesta som satt utanför mest troligt hade hört allt vi skrattat ljudligt om! Vi fick några konstiga blickar. Men det var bara Mia som faktiskt frågade vad vi egentligen hade hållit på med. Sen då vi förklarade fick även hon sig ett gott skratt! Malmö 2010 - ett bra minne.

True

weheartit

Kläder

Nya kläder av alla slag. Idag in handlades den vit/blå NYC T-shirten. Me looove. Det är ganska bra bilder egentligen men det kanske ändå inte syns vad som står på tröjan. Men för er som inte ser står det: "Live, love New York"

Sen är det ju förståss en bild på NYA klubbovrallen. Lite kul faktiskt! Det var den jag arbetade för i December. Ni kanske inte kommer ihåg men jag berättade att jag delade ut reklam med min taekwondo grupp för att vi skulle få dressen billigare och med namnbrodyr.

Det var dagens fina uppdatering.

Hur det faktiskt gick

Jag har inte berättat för er om min otroligt roliga helg. Varför? Det vet jag inte... Jag antar att jag bara inte orkat ta mig den tiden. Vilket jag egentligen borde skämmas över. Istället för att sitta vid datorn dom senaste dagarna har jag sett Gossip Girl. Min egna lilla drog. Jag älskar det. Det finns som ingen annan serie i mitt huvud just nu! Nog om Gossip Girl. Nu ska jag dra helgen.
 
Jag kan börja med att den var AMAZING. Och då ska dom stora bokstäverna kommas ihåg! Först så var det ju torsdag. Dagen som jag lämnade Skellefteå och for söderut. Jag och mina andra vänner somnade faktiskt i bussen redan innan klockan tio. Sen sov jag ett antal timmar. Inte helt ostört men det var då mer än vad jag någonsin förväntade mig! Jag brukar ju vara så dålig på att sova i något annat än en säng... Men efter sex timmars blandad sömn så vaknade jag igen. Efter massor av mer timmar efter timmar så nådde vi det otroliga målet. KFUK/KFUM i Malmö. Det var som en förvåning över att folket i Malmö klädde sig i jackor medan vi bara klädde av oss. Det var så varmt och skönt att Jag Moa, Jonna och Alva la oss och solade på trappen in till "huset". Det var riktigt skönt att bara känna solen värma. Och att det inte var någon snö så långt ögat kunde nå! Under resan ner fick jag dock veta att jag hade blivit uppflyttad en viktklass vilket inte gladde mig speciellt mycket. Men efter invägningen drog vi oss till en usel kinaresturang. Men kvällen var ändå så rolig att jag höll på att bokstavligen kissa på mig. Efter en liten rolig stund i väntan på toaletten kollade alla konstigt på oss... Undra varför? Det kommer ni nog aldrig få veta! Synd för er...

Nu ska jag komma till själva tävlingen. Vi klev upp på morgonen. Olidligt tidigt! Men det gör faktiskt ingenting när man vet att dagen ska bli great! när vi kommit till tävlingen startade matcherna igång och nybörjare och miniorer skulle vara FÖRE lunch. Men man ska aldrig tro på tävlings tider. Dom håller aldrig... Jag tävlade ett bra tag efter lunch. Där omkring klockan tre eller liknande. Synd nog hade jag bara ett motstånd i vikt klassen jag blivit uppflyttad till. Jag har aldrig speciellt tur... Men bättre en än ingen? Min match gick då bra. För min del! Hon satte nog INGA poäng själv utan hon fick bara poäng på mina "misstag". Så i helgen tog jag mitt första riktigt förtjänade guld. Vilket jag faktiskt är stolt över. Och det borde jag vara också!

Sen kommer vi till den negativa parten. Att det alltid ska finnas en sån!? Det var domarna denna gång. Dom dömde bort oss så det bara sjöng om det! Ibland ville man bara hoppa in i matchen och sparka ner dom... Men tur så vet man bättre. Det var några gånger som jag faktiskt stod vid sidan och skrek ordentligt åt dom. Domarna dömde bort, huvudsparkar, gav motståndarna poäng när som inte ens sparkade, sa nedlåtande kommentarer till dom tävlande. (Inklusive mig och tjejen jag mötte) För ska verkligen en domare få säga saker som "Ni behöver ju inte ens tävla för det här är ju inte taekwondo" eller "Ni borde köra brottning istället, ni knuffas ju bara". Näe, riktigt otrevliga... Bara jag tänker på dom blir jag faktiskt irriterad! Så nog om det. DOM SÖG!

Men även om domarna dömde bort Soo Shim så slutade det hela med att vi tog hem bästa klubb. Vilket vi förtjänade. Av 50 tävlande var det bara 8 som inte fick något pris alls. Även om medaljen inte ska spela någon roll för det är insatsen som är allt. Men det visar ju att vi iallafall kämpat hårt! Bilder har jag faktiskt inte så mycket av. Så dom få jag har tar jag vid senare tillfälle.


Alvas

Har nu under hela eftermiddagen suttit och knåpat ihop en hel design till älsklingen Alva. Den vart inte så dålig i slutändan ändå. Men det tog ju allt sin tid! Har ont i ryggen eftersom jag har för dålig hållning då jag sitter. Skulle verkligen behöva få till den. För det gör verkligen ONT...
Jag har tyvärr inte satt in den på hennes blogg eftersom jag inte vet om det är något som behöver ändras. Men det lär jag väl få veta typ imorgon? För nu ska jag släppa datorn och göra något mer socialt!

Malmö Open

Imorgon klockan 20.00 far jag iväg från lilla Skellefteå till storstaden Malmö. Sen kommer jag under helgen tävla i en av kanske Sveriges största en dags tävling! Vilket jag hoppas kommer bli otroligt kul. Så dålig uppdatering i helgen kommer nog vara ett faktum. Men sen efter tävlingen hoppas jag på att jag orkar förbättra min uppdatering här på bloggen. Men det är ju bara att vänta och se!

What if...

... Du vaknade en dag med 50.000 kronor mer på banken. Vad skulle du / ni göra av pengarna?

Jag skulle nog ta och köpa mig en systemkamera och sen skulle jag spara pengarna till en språkresa eller någon annan resa. Trots allt så vill jag hemskt gärna se världen!

Growing up.

Jag tror faktiskt att jag är en av få ungdomar som inte vill bli stor. Ibland önskar jag att jag kunde stanna forever young. Det är inte så att jag inte vill behöva ta ansvar, tjäna mina egna pengar eller bo själv. Utan om man tänker efter så är det väl hur enkelt som helst att vara ett barn? Varje dag får jag mat på bordet, en säng att sova i och tillgång till dusch och toa. Jag kan ta 20 minuters duschar utan att tänka på att vattenräkningen blir dyr. Jag kan titta på tv i timmar utan att behöva bry mig om tv-licens betalningar eller elräkningar. Jag förväntas sköta skolan och komma i tid hem. Det är mina måsten i livet. Sen så ska jag en gång i veckan städa mitt aldeles egna rum. Ibland måste jag till och med hjälpa till med tvätt, mat, disk och sopor. Men det lilla jag faktiskt gör är väl ingenting mot för att vara vuxen? Det är inte så att jag heller blir ledsen på något sätt när jag blir ett år äldre. Jag får mer pengar för att jag existerar. Jag får längre uppetider på kvällarna eftersom åren går. Men fortfarande så känner jag inte en stor längtan att bli vuxen, myndig och få göra som jag vill. Vi lever bara en gång. Vilket också betyder att vi bara är barn en gång. Varför skynda på den processen så snabbt? Jag vill få en bra utbildning som ung, sen vill jag se världen och skaffa mig ett grymt jobb. För jag ser ingen anledning att bara jobba för pengar. Alla behöver förvisso pengar, men det ska vara kul också! Mitt mål i livet är inte att bli världens rikaste kvinna som bara kan bada i pengar. Jag vill ju kämpa för dom också. Kunna komma ihåg varje sne steg.

Ta en dag i taget brukar jag säga för mig själv. Morgondagens problem kan jag lika ta imorgon. Det finns ändå så mycket fritid över när jag bara ligger och ser på tv.

Jag förstår inte varför barn inte vill vara just barn? Vuxna tjatar ju jämt och ständigt hur kul det var när dom var unga. Så varför inte bara ta en dag i taget! När jag blir vuxen ska jag se världen, det har jag redan bestämt. Man kan inte bara sitta hemma och drömma sina drömmar. Man måste se till att dom blir verklighet. Men vilja klarar man allt. Ingenting kan stoppa mig från att göra något jag vill. Ingen kan häller tvinga mig göra något jag inte vill. Som sagt man lever bara en gång. Jag kan inte tillbringa min tid när jag fortfanade är ung i halverst okända Skellefteå i helt okända Sverige. Näe, en dag kommer jag kanske tillbaka hit och skaffar mig familj och hus. Men det är när jag blir äldre - riktigt vuxen. När jag fortfarande är ung ska jag se till och göra allt jag vill hinna göra innan jag dör. Det finns så mycket att göra men så lite tid. Det är ju nu man faktiskt bygger upp alla förväntningar på världen. Hur folk i andra länder ska vara, hur andra landskap kan se ut och hur andra människor beter sig.

Jag ser ingen brådska med att bli 18, bli myndig flytta hemifrån. (Vilket inte betyder att jag kommer bli ledsen den dagen jag blir 18) Men jag gillar att vara mig. En just nu 14 årig tjej. Som har fyra underbara föräldrar. Jag har mor och farföräldrar så det räcker och blir över. Syskon har jag också en massa av. Jag får pengar varje månad för att jag är barn. Mina enda krav är att jag sköter mig snyggt, städar mitt rum och hjälper till hemma. Jag får maten till bordet varje dag. Jag har tillgång till tv apparater, datorer, mobiler, Xbox, Wii, 360, iPod och alla andra möjliga elektroniska apparater så det räcker och blir över. Jag får gratis utbildning. Mina föräldrar låter mig träna och tävla inom den sport som jag ägnar 80% av mitt liv till. Näe det är nog riktigt skönt att vara barn ibland! Jag föväntas göra snesteg. Det är ju så man lär sig. Det är en del av att faktiskt bli äldre. Jag behöver inte oroa mig för om bilen ska gå sönder eller taket rasar in. Jag är ju bara ett barn. Jag har bara existerat på jordens yta i 14 år.

Träning x2

Idag har jag hunnit med 2 taekwondo pass. Ska berätta lite mer om vad jag faktiskt gjort.

Pass 1: Kondition, Först hoppade vi hopprep på alla möjliga olika sätt. Rätt så kul, men även hopprep är jobbigt. Sen gör det riktigt ont om man råkar snärta hopprepet på tårna. Senare så skulle vi köra intrevaller med taekwondo sparkar. Det var helt sjukt jobbigt! Vi körde 15 sekunders ronder. Så man sparkade 15 sekunder (helst 15 sparkar också) sen vilade man i 15 sekunder. Vi gjorde 12 sånna (Totalt 6 min inkl pauser) . Sen fick vi vila i tre minuter sern körde vi tolv femton sekunders ronder till. Jag fick sånt mjälthugg att jag började grina. Men jag fortsatte kämpa till slutet så jag höjde nog min kondition en hel del! För det är då man tror att man inte orkar mer det börjar ge något.

Pass 2: Vi körde bara vanlig traditionell taekwondo till en början. Vilket kanske inte är det roligaste som finns, men man behöver ju träna det också! Sen körde vi lite magstyrka. Så jag tror inte att det kommer vara bekvämt att skratta imorn... Vi körde massa olika övningar med medicinboll. Sen så han jag i början av passet också få lite panik. Vi fick veta att det bara är ett pass kvar innan vi far till Malmö. För vi far på torsdag klockan åtta. Och eftersom vårt pass börjar åtta så ska vi inte träna det. Men jag pratade lite med min tränare Mia och jag kanske ska få träna lite extra någon annan gång i veckan. Vilket gjorde mig lite lugnare. Jag är så pepp men ändå så nervös. Men iår så vill jag iallafall ha motstånd. Om det inte finns någon annan i min viktklass får jag väl bara flytta upp då. För utan motstånd kommer jag få damp. Bokstavligen.

Tretton avsnitt senare


Nu ska jag inom kort bege mig till denna lördags sparring. Jag såg på Gossip Girl hela kvällen igår samtidigt som jag smsade med Fanny. Sen kom det några avsnitt då jag satt som fastklistrad i skärmen samtidigt som jag slog vilt omkring mig för att jag var så arg. Tur att inte Jessica var hemma. För hon skulle mest troligt skratta åt mina ytterst fina utbrott. Sen fick jag också veta av Fanny att jag inte får göra något ikväll. Hmm, jag vet vad det handlar om men inte precis vad som kommer och hända. Men det lär jag ju få se lite senare... Men nu ska jag börja förflytta mig till träningen. XoXo Jennifer
Jag vart tvungen att skriva så. Det kändes som ett måste... ;) De flesta fattar nog.

Gossip Girl Maraton

Min kväll från och med snart kommer att bestå av Gossip Girl. Jag har som fått ett litet beroende av att se det...

Illustration - Första någonsin

I'm going to taekwondon now for the second time this day. It will be really fun! It's sparring in force tonight. It feels good now as it's Malmö Open next weekend! Nah, Oh what short time it's left... I can't wait.

Varför jag skrev på engelska är en bra fråga? Hmmm, kanske ska tänka på det när jag går till träningen?

Awesome

Jag har spelat det förr. Och nu hittade jag en länk till detta otroligt beroende framkallande spel.
Jennifer LooooooVe it!

Boda Borg

(Sist jag var på Boda Borg med Alva, Moa och Caisa)
Idag väntas Boda Borg som aktivitet. Det är som sista dagen vi kommer att träffa Lotta. Vilket är synd, men sånt är livet! Egentligen skulle jag ha farit till Piteå med Moa och Alva. Men eftersom det är sista dagen så blev det så att jag är hemma. men klockan ett far vi och krossar folk på Boda Borg. Mycket kul!

It's all coming back to me now

För alla er Twilight nördar här i världen. Det här klippet är SÅ gulligt. Jag har nu sett det ett antal gånger.. Det är som hela historian genom twilight och new moon!

Upptagen

Har nu inte riktigt haft tid och blogga. Inte för att jag har tid just nu heller. Men Lotta från England är här. (Jessica, Rasmus och Elias faster) Så vi har ätit middagar och gjort olika aktiviteter. Imorgon ska vi på resturang och på tisdag ska vi och åka slalom. Igår så målade vi påskägg och i torsdags så var vi och bowlade.

1st of April


Vi lurade vår mattelärare idag. Vilket betyder att vi alla fick oss ett gott skratt! (Förutom vår lärare då) Vi velade mellan många egentligen ganska tråkiga anternativ. Som att ingen kom till lektionen, alla satte alarm på samma tid med mobilen och att ingen hade på ljudlöst och någon skulle skicka sms till hela klassen... Men inget alternativ lät jättekul. Men sen kom Herman i min klass med idén att någon skulle låssas få ett krampanfall av något slag. Vilket var en grymt bra idé. För vilken lärare skulle inte reagera på om någon föll av stolen och skulle börja krampa?

Vår lärare blev först helt paff och frågade om det var seriöst. Vi drog repliken - han kanske har glömt sin medicin. Men efter ca: 30 sekunder fejkad kramp så satte sig Herman bara upp och sa April April. Vår lärare som trodde att det hade varit seriöst vart lite mer avslappnad men var lite nervös resten av lektionen.

Kanske lite elakt men helt sjukt kul! Har du lyckats lura någon idag då?