Growing up.

Jag tror faktiskt att jag är en av få ungdomar som inte vill bli stor. Ibland önskar jag att jag kunde stanna forever young. Det är inte så att jag inte vill behöva ta ansvar, tjäna mina egna pengar eller bo själv. Utan om man tänker efter så är det väl hur enkelt som helst att vara ett barn? Varje dag får jag mat på bordet, en säng att sova i och tillgång till dusch och toa. Jag kan ta 20 minuters duschar utan att tänka på att vattenräkningen blir dyr. Jag kan titta på tv i timmar utan att behöva bry mig om tv-licens betalningar eller elräkningar. Jag förväntas sköta skolan och komma i tid hem. Det är mina måsten i livet. Sen så ska jag en gång i veckan städa mitt aldeles egna rum. Ibland måste jag till och med hjälpa till med tvätt, mat, disk och sopor. Men det lilla jag faktiskt gör är väl ingenting mot för att vara vuxen? Det är inte så att jag heller blir ledsen på något sätt när jag blir ett år äldre. Jag får mer pengar för att jag existerar. Jag får längre uppetider på kvällarna eftersom åren går. Men fortfarande så känner jag inte en stor längtan att bli vuxen, myndig och få göra som jag vill. Vi lever bara en gång. Vilket också betyder att vi bara är barn en gång. Varför skynda på den processen så snabbt? Jag vill få en bra utbildning som ung, sen vill jag se världen och skaffa mig ett grymt jobb. För jag ser ingen anledning att bara jobba för pengar. Alla behöver förvisso pengar, men det ska vara kul också! Mitt mål i livet är inte att bli världens rikaste kvinna som bara kan bada i pengar. Jag vill ju kämpa för dom också. Kunna komma ihåg varje sne steg.

Ta en dag i taget brukar jag säga för mig själv. Morgondagens problem kan jag lika ta imorgon. Det finns ändå så mycket fritid över när jag bara ligger och ser på tv.

Jag förstår inte varför barn inte vill vara just barn? Vuxna tjatar ju jämt och ständigt hur kul det var när dom var unga. Så varför inte bara ta en dag i taget! När jag blir vuxen ska jag se världen, det har jag redan bestämt. Man kan inte bara sitta hemma och drömma sina drömmar. Man måste se till att dom blir verklighet. Men vilja klarar man allt. Ingenting kan stoppa mig från att göra något jag vill. Ingen kan häller tvinga mig göra något jag inte vill. Som sagt man lever bara en gång. Jag kan inte tillbringa min tid när jag fortfanade är ung i halverst okända Skellefteå i helt okända Sverige. Näe, en dag kommer jag kanske tillbaka hit och skaffar mig familj och hus. Men det är när jag blir äldre - riktigt vuxen. När jag fortfarande är ung ska jag se till och göra allt jag vill hinna göra innan jag dör. Det finns så mycket att göra men så lite tid. Det är ju nu man faktiskt bygger upp alla förväntningar på världen. Hur folk i andra länder ska vara, hur andra landskap kan se ut och hur andra människor beter sig.

Jag ser ingen brådska med att bli 18, bli myndig flytta hemifrån. (Vilket inte betyder att jag kommer bli ledsen den dagen jag blir 18) Men jag gillar att vara mig. En just nu 14 årig tjej. Som har fyra underbara föräldrar. Jag har mor och farföräldrar så det räcker och blir över. Syskon har jag också en massa av. Jag får pengar varje månad för att jag är barn. Mina enda krav är att jag sköter mig snyggt, städar mitt rum och hjälper till hemma. Jag får maten till bordet varje dag. Jag har tillgång till tv apparater, datorer, mobiler, Xbox, Wii, 360, iPod och alla andra möjliga elektroniska apparater så det räcker och blir över. Jag får gratis utbildning. Mina föräldrar låter mig träna och tävla inom den sport som jag ägnar 80% av mitt liv till. Näe det är nog riktigt skönt att vara barn ibland! Jag föväntas göra snesteg. Det är ju så man lär sig. Det är en del av att faktiskt bli äldre. Jag behöver inte oroa mig för om bilen ska gå sönder eller taket rasar in. Jag är ju bara ett barn. Jag har bara existerat på jordens yta i 14 år.

Kommentarer

vsg vad gör du då?:)

2010-04-12 18:10:56

Fin blogg (: ♥

2010-04-12 19:18:52

Fin blogg :D

2010-04-12 19:22:35
PHOTOS BY NATALIA. http://nataliasoder.blogg.se/

Kikar in och önskar dig en toppenkväll :)

2010-04-12 20:17:59

Man borde njuta mer av barndomen faktiskt. Jag ville faktiskt inte ta studenten. Det är så bekvämt och tryggt att vara barn. Egentligen vill jag inte bli vuxen haha. Eller jag kanske räknas som de nu. Räknas man som vuxen om man är 20 år? hehe

2010-04-12 20:19:18

Kjempe fint innlegg! Enig med deg, eg vil ikkje bli stooor :D

2010-04-12 20:43:08

ska plugga ;)

2010-04-12 20:51:19

Min älskade dotter vad du är klok!

2010-04-14 19:39:38
Emily

Och så har du en storasyster som har räknat ner till myndig från 12 års ålder. Men jag håller med dig till viss del. Vill inte bli mycket äldre än så. Men jag serdet som att alla möjligheter överskuggar ansvaret rätt mycket. I princip alla vuxna skulle väl hävda motsatsen men att jag om sex och en halv månad kan OM JAG VILL bara dravart jag vill i världen och aldrig återvända. Det är frihet. Och det är otroligt mycket finare än mat på bordet enligt mig.

2010-04-15 22:57:07
ulla nyqvist

angående Growing up.jag är så stolt att vara din farmor .du är inte bara vacker, du är underbart klok också.jag undrar om jag får skriva ut ditt inlägg,så att jag kan få skryta över mitt fantastiska barnbarn. kram farmor

2010-05-12 13:29:36Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback